Техническа информация и сертификати

Сертификати

Perlifoc HP притежава СЕРТИФИКАТИ: С Е – ЕТА, 18/0672 , 22/1/2019 издаден във връзка с регламент (EU)No. 305/2011 и на основание EAD 350140-00-1106.

 

СЪСТАВ

Огнеустойчив хоросан на базата на гипс. В състава му има още експандирани олекотители/перлит и вермикулит/, свързващи материали, втвърдители и емулгатори. Не съдържа азбест.

РЕАКЦИЯ НА ОГЪН

Според стандарта на Европейския съюз UNE EN13501-1, евроклас A1, той е негорим.

КОНТРОЛ

Към всички наши продукти прилагаме постоянен контрол, изразяващ се в стриктно спазване на условията на ЕТА сертификата и изискванията на производителя относно годността, съхранението и употребата, а така също и за информираността на потребителите.

КАЧЕСТВО

Системата за атестиране на съответствието на качеството на продукта/AVCP/се базира на процедурата за атестиране на съответствие на качеството/АнексIII от Регулация EU 305/2011 и включва:

  • Проверки от производителя и контрол на качеството;
  • Проверки от атестиращия орган на продукта и условията на производство.

БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ

Perlifoc HP се състои от неорганични компоненти, които са класифицирани от европейската директива като вещества без риск за здравето. Не са нито отровни, нито патогенни.  Perlifoc HP не съдържа азбест и свободни силикати.

ФИНИШ

Грапава повърхност с мръсно бял цвят или друг. Възможно последващо изглаждане и лакиране.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Чрез обмазване на носещи елементи от конструкции от стомана и стоманобетон под покрив, ръчно, или с помощта машина за полагане на мазилка, съоръжена със смесител и компресор. Смесва се с вода по рецепта на производителя до постигане на леплива емулсия. Нанася се върху третираната повърхност на слоеве с макс. дебелина на единичен слой до 30 мм. и цялостна дебелина до 41 мм. Не предизвиква корозия.

Характеристика и техническа спецификация

Плътност, след изсъхване: 350 кг/м3
Теоретичен разход 3,9 кг.м2/см
Температура на прилагане 3–30 градуса по Целзий
Клас на огнеустойчивост А1
Съдържание на азбест Не съдържа
Топлопроводимост 0.087 W/m2k
Опаковка 17 кг. единична, 48 единични в палет с общо тегло 816 кг.
Съхранение Годен до 12 месеца от дата производство, съхранен затворен на сухо място. Отворена опаковка се консумира веднага без остатък.